O blogu

Blog COBISS je spletni dnevnik IZUM-a, na katerem objavljamo tudi prispevke uporabnikov sistema COBISS. Na blogu objavljamo poljudne prispevke s področja kulture, knjižničarstva, izobraževanja, raziskovalne sfere, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in drugih tem, ki povezujejo uporabnike v skupnost COBISS.

Impresum:

Blog COBISS: poti do znanja
https://blog.cobiss.si
ISSN 2536-2836
Ustanovitelj in izdajatelj: Institut informacijskih znanosti, Maribor

Uredništvo:
Mag. Branka Badovinac (urednica)
Mag. Zdenka Kamenšek (urednica)
Andreja Krajnc Vobovnik (urednica)
Marko Kralj (tehnični urednik)
Nataša Murkovič (urednica)

Informacije za avtorje:

Jezikovno korektna besedila z vsaj 2.500 znaki (s presledki) pošljite na elektronski naslov uredništva bloga. Zraven pripišite kontaktne podatke in naziv, lahko tudi ime ter naslov ustanove, kjer ste zaposleni. Prispevki lahko vsebujejo slikovno gradivo in grafične prikaze (z navedbami ustreznih virov oz. soglasji izdajateljev). Prispevki so lahko v slovenskem ali angleškem jeziku oziroma po dogovoru. Uredništvo bloga presodi, ali prispevek vsebinsko ustreza. Za vsebino prispevka odgovarja avtor sam, ki je odgovoren tudi za vse morebitne kršitve avtorske in drugih pravic. Objave avtorjev, ki niso zaposleni v IZUM, izražajo izključno stališča avtorjev in ne nujno tudi stališč IZUM-a.

Licenca Creative Commons
Za vsebino na tem spletnem mestu velja licenca Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna, razen kjer je drugače navedeno.

Naslov uredništva:

Uredništvo Blog COBISS
IZUM – Institut informacijskih znanosti Maribor
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor
T: +386 2 2520 331, F: +386 2 2526 336
E: potidoznanja@izum.si, W: www.izum.siwww.cobiss.si