Spletni seminarji “Delo v COBISS3”

Za potrebe šolskih knjižnic pripravljamo novo obliko podpore v obliki kratkih spletnih seminarjev. Z njimi želimo predstaviti nekatere metode v programski opremi COBISS3, ki lahko bistveno poenostavijo postopke dela.

A picture containing text, covered, various, family Description automatically generated

V torek, 8. 3. 2022, smo preko orodja Zoom izvedli 1. spletni seminar z naslovom Delo v COBISS3. Trajal je eno uro, bil je brezplačen, zanj nismo zbirali prijav, udeležilo pa se ga je 87 slušateljev.

Predstavili smo temi, ki sta se ob IZUM-ovih obiskih nekaterih šolskih knjižnic jeseni 2021 izkazali za najbolj aktualni: COBISS3/Zaloga – predloge za novo polje 996/997 in COBISS3/Izposoja – pregled transakcij. Po predstavitvi so udeleženci v klepetu postavljali vprašanja. Ob tem so se izkristalizirale tudi že nekatere aktualne teme za prihodnje spletne seminarje (npr. nastavitve logičnih destinacij, pregled pravilnosti vnesene zaloge in odprava morebitnih napak, izpisi, vnos prosto oblikovanih predmetnih oznak …).

Graphical user interface, application Description automatically generated

Dogodek smo tudi posneli, na voljo je v spletni učilnici seminarja. Na tem spletnem mestu so prav tako objavljeni odgovori na vprašanja, na katera ni bilo mogoče odgovoriti med seminarjem. Načrtujemo serijo mesečnih seminarjev z novimi temami.

Udeleženci so izrazili zadovoljstvo in se veselijo novih srečanj. Še optimistična misel uporabnice v klepetu ob koncu spletnega seminarja: “Hvala, z vami je učenje užitek, C3 uporabljamo od leta 2006 in še vedno smo skupaj našli pot. :)”

Prispevek pripravila: Vesna Gašparič in Tadej Serdinšek