Ljudje iz karantene, knjige pa v karanteno

Verjetno med nami ni takega junaka, ki ne bi nestrpno čakal rahljanja ukrepov, povezanih s pandemijo COVID-19, in s tem odpiranja knjižnic. V tem dneh se knjižničarji slovenskih knjižnic soočajo s količino gradiva, ki ne sme takoj nazaj na police. Koliko je tega gradiva, si drugi težko predstavljamo, še najbolj nazorno nam to pokaže fotografija skladovnice knjig.

Na Blogu COBISS bi radi zbrali odzive knjižničarjev s prve bojne črte (podkrepljene tudi s fotografskim in multimedijskim gradivom) in jih objavili pod skupnim naslovom.

Vljudno vabimo vas, knjižničarje, ki ste smeli iz karantene, da nam pošljete živa pričevanja o svojem delu z gradivom, ki mora v karanteno, in zgodbe o stikih z uporabniki, ki ne smejo sami do knjižničnega gradiva. Veseli bomo, če boste svoje izkušnje opisali tudi v komentarju k objavi na Facebooku.

Vaše utrinke, muko in veselje, probleme in inovativne rešitve v teh izrednih razmerah koronavirusa pošljite na naslov uredništva Bloga COBISS potidoznanja@izum.si, zraven pa pripišite tudi svoje ime in ime knjižnice.

Pišite, ko so vtisi še sveži, in ko smo mi, bralci, še zvedavo radovedni!